1. Wanneer- en met welke klachten ga je naar een psycholoog?
Over het algemeen ga je naar een psycholoog wanneer je niet meer kunt functioneren op een bepaald levensgebied. Hierbij kun je denken aan studie, werk, relatie of andere levensgebieden. Je klachten zorgen ervoor dat je (tijdelijk) niet meer jezelf bent. Het is dan belangrijk dat je op tijd hulp zoekt. Zo voorkom je dat de situatie erger wordt. Een psycholoog kan je helpen om weer te herstellen van je psychische klachten, zodat jij weer je leven kunt oppakken en je weer goed kunt voelen.
2. Wat is een verschil tussen een psycholoog en een BIG geregistreerde psycholoog of psychotherapeut?
In Nederland mag iedereen zich een therapeut of psycholoog noemen. Het wordt pas een beschermend titel wanneer je een BIG-registratie hebt. Er zijn vier soorten BIG-geregistreerde psychologen: gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog), klinisch psycholoog (specialist), klinisch neuropsycholoog (specialist) en psychotherapeut. Met deze titels kan een psycholoog zijn/haar deskundigheid aantonen, en dient de psycholoog zich te houden aan de richtlijnen en beroepscode. Verder is het belangrijk om te weten dat enkel BIG-geregistreerde psychologen een contract kunnen afsluiten met de zorgverzekeraars.
Voor meer informatie over een BIG-geregistreerde psycholoog: klik hier
3. Op je site staat dat je praktijk GB-GGZ en S-GGZ behandelingen biedt. Wat betekent dat?
Dat betekent dat Psychologiepraktijk Presikhaaf zich richt op zowel kortdurende als langdurige effectieve behandelingen, bij lichte- tot ernstige psychische klachten. Hierbij kun je denken aan angstklachten, depressieve klachten, identiteitsproblemen of trauma gerelateerde klachten. Je kunt je niet aanmelden voor een behandeling wanneer er bijvoorbeeld sprake is van suïcidegevaar, ernstige persoonlijkheidsstoornis (bijvoorbeeld borderline- of antisociale persoonlijkheidsstoornis), psychotische stoornis, of andere stoornissen die geïndiceerd zijn voor een zeer gespecialiseerde behandeling, wat wij niet kunnen bieden.